Deze website maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Sluiten

Beste Werkgevers Scan

De Beste Werkgevers Scan is door Effectory en Intermediair ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland.

Met de Beste Werkgevers Scan kom je er achter hoe jouw medewerkers hun werk beleven. Het proces is simpel. Elke organisatie met meer dan 100 medewerkers kan gratis deelnemen. Als je je aanmeldt nemen wij contact met je op, en sturen je medewerkers een vragenlijst met 30 vragen. Deze vullen zij in hun op smartphone, tablet of desktop. Direct hierna ontvang je het rapport met de resultaten. Daaruit blijkt of jullie voldoende hoog scoren om het Beste Werkgevers keurmerk te dragen.

De Beste Werkgevers Score

Het keurmerk en de awards zijn gebaseerd op het oordeel van de medewerkers over het goede werkgeverschap van de organisatie: de Beste Werkgevers Score. Het gaat bij deze score om elementen als trots op de organisatie en achter de doelen staan, het bieden van ruimte en kansen om medewerkers optimaal te laten presteren, tevredenheid over de organisatie, tevredenheid over de werkzaamheden en het tonen van waardering aan medewerkers voor hun prestaties. De uiteindelijke berekening van de Beste Werkgevers Score is een ongewogen gemiddelde op deze 6 vragen over goed werkgeverschap.

Awards

Op basis van de Beste Werkgevers Score publiceren we volgende lijsten:

  • Lijst per branche
  • Lijst profit en non-profit. (Beide lijsten verdeeld in +1000 medewerkers en -1000 medewerkers)
  • De sterrenstatus van alle organisaties

Zie ook de Beste Werkgevers lijsten uitleg.

Respons en verantwoording

In totaal is in 2016 bij 313 organisaties een medewerkersonderzoek uitgevoerd. De gemiddelde respons van de  organisaties is 71,5%, wat neerkomt op 224.567 respondenten. Van de 313 deelnemende organisaties hebben 175 organisaties boven hun branchegemiddelde gescoord. Effectory ziet erop toe dat de respons bij elk onderzoek minimaal 30% is.

Steekproef

Indien er sprake is van een steekproef dan moet deze objectief zijn. Effectory garandeert dit door zelf de steekproef te trekken uit de totale populatie van de organisaties. Dit waarborgt een objectieve selectie en anonimiteit van de medewerkers. Organisaties waarbij schijn van beïnvloeding bij het invullen van de vragenlijst bestaat, worden gediskwalificeerd.